Посещението на израелския министър-председател Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21

...
Посещението на израелския министър-председател Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21
Коментари Харесай

Ердоган: Нетаняху може да посети Турция

Посещението на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и в Турция може да се състои през октомври или ноември тази година. Това заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк. 

Ердоган приказва пред турски публицисти на борда на самолета на връщане от Азербайджан. 

Продължава работата на нашето външно министерство по установяване на датата на визитата на Нетаняху. Смятам, че визитата на Нетаняху в Турция, която бе отсрочена поради заболяване, ще се състои през октомври-ноември. Преговорите не престават, тъй че това посещаване да се състои в най-подходящото време, сподели Ердоган, съобщи Българска телеграфна агенция. 

След това и ние ще посетим Израел, уточни президентът.

Очакваше се Нетаняху да посети Турция на 28 юли, само че визитата бе анулирана.

Лидерите на Турция и Израел се срещнаха предходната седмица в границите на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации и се договориха за визити.

Ердоган сподели през днешния ден още, че Турция и Израел са почнали да разискват опцията за доставка на израелски газ за Европа през Турция.

Европа в този момент търси устойчиви енергийни източници на фона на обстановката след започването на руско-украинската война. Известно е, че Израел се стреми да транспортира своите запаси до Европа. Най-рационалният маршрут е тези запаси да се транспортират до Европа през Турция, акцентира Ердоган.

След повече от десетилетен дипломатически раздор Израел и Турция през предходната година започнаха стъпки към започване на нова ера в връзките. Двете страни назначиха още веднъж посланици.

Турция и Израел бяха влошили съществено връзките си макар мощните си търговски връзки. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР